Over ons

Visitsluis.nl was jarenlang het internetportaal voor de gemeente Sluis. Van informatie over de regio tot evenementen en van overnachten in de gemeente tot informatie over alle bezienswaardigheden die de regio kent. Visitsluis.nl bevatte informatie over allerlei zaken die de gemeente Sluis tot een populaire vakantiebestemming in Nederland hebben gemaakt.

Gemeente Sluis

De gemeente Sluis bevindt zich in het Zuid-Westen van Nederland in de provincie Zeeland. Deze gemeente in het westelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen bestaat pas sinds 1 januari 2003. Na een fusie van de gemeenten Sluis-Aardenburg en Oostburg is de nieuwe gemeente vernoemd naar het vestingstadje Sluis. De gemeente Sluis telt in totaal bijna 24000 inwoners en het gemeentehuis bevindt zich in de plaats Oostburg. Een belangrijke bron van inkomsten is het toerisme.

Populaire vakantiebestemming

De gemeente Sluis is populair bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Niet alleen duizenden Nederlanders trekken jaarlijks naar deze regio in Zeeuws-Vlaanderen, ook vele Duitsers en andere Europeanen weten de regio elk jaar te vinden. De ligging aan zee, vlakbij de Belgische toeristentrekpleisters als Knokke en Brugge en de vele bezienswaardigheden maken de Gemeente Sluis tot een zeer interessante vakantiebestemming voor jong en oud. Ook voor sporters is Sluis een goede regio met veel mogelijkheden op het gebied van watersport, maar ook voor fietsers en hardlopers heeft de gemeente Sluis vele mogelijkheden.