Bezoek Sluis in het zonnetje

We hebben al eerder een artikel geschreven over bezienswaardigheden in Sluis. En over het wonen en winkelen in Sluis. Het is echt een heerlijke stad, rijk aan geschiedenis en veel te doen. Vooral in de zomer wordt Sluis overstroomd door (dag)toeristen, die willen genieten van als het moois wat de stad te bieden heeft. Vandaar dat we in dit artikel een paar tips geven, voor mooie uitjes in de buitenlucht.

Waterfietsen

Niks is zo leuk om de omgeving te verkennen per waterfiets. Je kan een mooi stukje fietsen op de Kaai en de Damse Vaart. Naast een mooi uitzicht ben je ook verzekerd van rust. Boten mogen namelijk niet komen op deze stukken water. Je komt op het water dus enkel waterfietsen tegen.

Vissen

Het is toegestaan om te vissen in de Damse Vaart, er zit genoeg vis in het water om lekker een dag aan het water door te brengen. Denk er dan wel aan een vergunning van de Hengelsportverenigingen aan te schaffen bij het VVV kantoor op de Grote Markt.

Wandelen

In het VVV kantoor op het Belfort is er een mooie wandelroute door Sluis te krijgen. Het rondje is 2 kilometer en wisselt restaurants en winkels af. Neem ook de tijd om op een terras neer te ploffen en te genieten van een lekker bakje koffie of thee met wat lekkers erbij. De route is uit te breiden door naar de stadswallen te gaan, de stadspoorten te bekijken of de natuur in te gaan.

Fietsen

Zeeland is een heerlijk fietsgebied, u kunt uw eigen fiets meenemen of fietsen hueren bij rijwielhandel ‘t Rinkeltje. Fiets naar gezellige plekjes in Belgie, zoals Knokke, Brugge en Damme. Maar ook is er een mooie fietsroute die langs het Nederlandse deel van Zwin gaat. Langs de kust van Cadzand tot Nieuwvliet gaat u de polder in bij de Verdronken Zwarte Polder. Vervolgens fietst u via kleine dorpjes en plaatsen terug naar Sluis.

Kortom, er is meer dan genoeg te doen in de buitenlucht van Sluis. Denkt u er aan om dan u goed in te smeren en te beschermen tegen de zon. Uw gezicht beschermt u met een dagcrème met een Sun Protection Factor (SPF). Hiermee wordt u beschermd tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Er is een top 7 met beste dagcrèmes samengesteld, in een aantal van deze dagcrèmes bevat SPF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *