Bezienswaardigheden in Sluis

De gemeente Sluis leeft van het toerisme. Jaarlijks vinden vele toeristen uit binnen- en buitenland deze regio in Zeeuws-Vlaanderen en dat is niet voor niets. Vooral op het gebied van cultuur is dit een rijke gemeente. In het rijksmonumentenregister bevinden zich maar liefst 224 inschrijvingen voor de gemeente. Daarnaast zijn er 31 oorlogsmonumenten in de regio.

Vestingstadje Sluis

Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen hun hart ophalen met het oude vestingstadje Sluis. Waarschijnlijk opgericht omstreeks 1280 kent Sluis een zeer rijke geschiedenis. Gelegen aan zee heeft Sluis een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tachtigjarige Oorlog, waarbij de stad jarenlang in handen is geweest van de Spanjaarden. Ook in de Tweede Wereldoorlog heeft Sluis het zwaar te verduren gehad. Een groot deel van de stad werd verwoest tijdens bombardementen in 1944. De grote blikvanger van de stad is het Stadhuis, dat als enige in Nederland is voorzien van een belfort, een versterkte toren met hoektorentjes naar Belgische en Franse traditie. Ook de oude Wallen van Sluis en de fundamenten van de oude Sint-Janskerk zijn een bezoekje waard. Veel van de rijke geschiedenis is nog steeds te bezichtigen in Sluis.

De gemeente Sluis kent diverse officiƫle kitesurflocaties.

Zon, zee en strand

Ook voor liefhebbers van het strand heeft de Gemeente Sluis veel te bieden. Plaatsen als Cadzand en Breskens trekken jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De boulevards langs het water zijn voorzien van diverse hotels en restaurants waar je kunt genieten van diverse lekkernijen. Ook watersporters kunnen met windsurfen of kitesurfen uitstekend in de gemeente Sluis uit de voeten. Er zijn meerdere officiƫle kitesurflocaties in de gemeente te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *